I byn Karlsbäck som ligger i Bjurholm, Sverige minsta kommun, föddes 1965 Norrlands äldsta dansband. Bjurholm ligger ca 6 mil från residensstaden Umeå som själva utnämndes till universitetsstad 1965, så detta var ett viktigt Norrländskt år.
Janders blev väldigt fort populära i Norrland under 1970-talet och har satt publikrekord i många logar i norr som står sig än i dag!

Idag utgår bandet från Umeå och spelar i hela Sverige men med glädje så gör vi avstickare till Finland, Danmark och Norge. Även Viking Line och Birka Paradise besöker vi lite då och då.

På skivfronten har det under åren spelats in ett flertal skivor. 1977 släppte Janders den första skivan ”Let`s Dance” på en LP såklart.

Janders första skiva från 1977

År 2008 gjorde vi skivan “Ge dig allt jag har” och titelspåret är skrivet av Mattias och spelades in hos Ola Vikström i Bjästa.

Skivan från 2008. “Ge dig allt jag har”

År 2010 kom nästa skiva med titelspåret “Lova mig själv” som Mattias också har gjort och den låten får vi nog säga är den största hiten vi har haft senaste åren. Även där så var Ola producent.

Skivan “Lova mig själv” från 2010

I september 2012 så blev vi med buss, en fin Mercedes Sprinter som sattes loggor på och gjordes mysig och funktionell.

Vår buss vid Norrlands riviera, Piteå havsbad

I januari 2013 så åker Janders ner till klassiska Playa del Sol på Gran Canaria och bjuder på dansmusik i veckorna två. Underbart kul!
Tyvärr så missar Mattias sista kvällarna pga sjukdom men hinner bli legendarisk och svimmar på scen..the show must go on.

Playa del Sol 2013

År 2014 så gjorde vi “Lucky you” som vi också gjorde i Bjästa  hos Ola.

“Lucky you” från 2014

I augusti 2014 så medverkade vi på ett orkesterforum nere i Bergvik utanför Söderhamn och det kan bara summeras med ordet succé!
Några intensiva år följde med nya roliga ställen som Grorud i Oslo, Skansen i Stockholm, Hedemora, Stjärnsund, Bergvik, Skara, Tidaholm, Skoga, Sjötofta m.fl.

Janders på orkesterforum 2014 i Bergvik

Under 2015 firar vi 50-års jubileum med bland annat nya fräscha orkesterkort

Jubileumskort-3

I februari 2016 släpper Janders sin fjärde skiva “Våra bästa år” och titelspåret är skrivet av Thomas Berglund och Donald Latila (Donnez) speciellt till oss och inspelad i Stockholm hos Martin Klaman.

“Våra bästa år” från 2016

I juli 2016 så händer det: Janders spelar på bana 5 under Dansbandsveckan i Malung. Magisk kväll!

Janders gör debut på Dansbandsveckan 2016

I augusti 2016 så händer saker och ting som gör att vi tar beslutet att bara spela på trio och då framför allt här uppe i norr.

Ytterligare ett “drastiskt” beslut tas i maj 2017 när vi först säljer vår buss men framför allt att i fortsättningen spela på duo.
Dock kan man boka oss på trio om behovet finns.

Peder och Mattias

Janders består 2017 av:
Peder Halläng – Trummor & sång
Mattias Renberg – Klaviatur & sång